k l i n i k d
Telefon Numarası
0 (324) 326 89 89
Email Adresi
info@klinikd.com
blog image

DURUMA GÖRE BESLENME

Yediğimiz her şeyin sağlığımızı etkilediğini biliyoruz, ağız ve diş sağlığımız da buna dahil. Ancak, bu durum tersine de işleyebilir. Bazı durumlar veya işlemler sonrasında diş ve diş etlerimizin sağlığı ve konforu ne yiyeceğimizi belirlemekte önemli olabilir. 

Peki, bizim beslenmemizi neler etkileyebilir? Mesela; ağzımızda aft gibi ağrılı yaralar var ise iyileşene kadar çok sıcak, çok asidik veya çok tuzlu yiyeceklerden kaçınmamız gerekir. Yani; sıcak çorba, turşu, limon suyu gibi yiyecekler yerine çorbayı biraz ılıkken içmek ya da limon sıkmadan yemek daha rahat bir iyileşme süreci geçirmenizi sağlayacaktır. Ancak unutmayalım ki ne kadar düzenli beslenirsek bu yaraların iyileşmesi de o kadar kolay olacaktır! Eğer ağrınız artıyor ise ya da yara iyileşmiyor ise diş hekiminize sormaktan hiç çekinmeyin. 

Ağız kuruluğu hissediyorsanız ilk olarak diş hekiminize başvurmanız doğru bir seçenek olacaktır. Bu durumdan muzdaripseniz; su içmeyi unutmamanız, gazlı içecekler ve kahve gibi tükürük miktarını azaltabilecek besinlerden kaçınmanız çok önemlidir. Acı ve baharatlı yiyeceklerin canınızı yakabileceğini de göz önünde bulundurmak gerekir. Daha yumuşak yemekler esas tercihiniz olmalıdır. Son olarak da şekersiz sakız çiğnemeyi deneyiniz; bu tükürük miktarınızı arttıracaktır.

Eğer çiğneme ve yutkunmada sorun yaşıyor iseniz sorunun esas sebebini anlamak için diş hekiminizle görüşmeniz en doğru karar olacaktır. Yaşadığınız durumu hekiminiz değerlendirecek ve sizin için ideal planı ortaya koyacaktır.

Kategoriler